Пєсков заявив, що нічого не знає про ймовірне приєднання до РФ територій окупованого Донбасу

Пєсков: Ми суттєво не наближаємося до моменту врегулювання ситуації на південному сході України

Фото: ЕРА

Про ймовірне швидке приєднання ОРДЛО до Росії заявив колишній "прем'єр-міністр ДНР" Олександр Бородай. Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Росія й далі буде підтримувати жителів окупованих територій Донбасу.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що не має інформації про ймовірне приєднання окупованих бойовиками територій Донбасу до Росії. Про це він повідомив у коментарі журналістам, пише РБК.

"Що стосується якихось кроків у бік Росії, я інформації щодо цього не маю", – зазначив Пєсков.

Він сказав, що рішення про надання російського громадянства жителями окупованого Донбасу ухвалювали в РФ, з огляду на "суто гуманітарні міркування".

Прессекретар російського президента заявив, що Москва буде й надалі підтримувати жителів Донбасу, тому що "ми суттєво не наближаємося до моменту врегулювання ситуації на південному сході України".

Колишній "прем'єр-міністр ДНР" Олександр Бородай 4 липня висловив думку, що окуповані бойовиками на Донбасі території незабаром увійдуть до складу Росії.

Так Кремль намагається прозондувати реакцію України і світової спільноти на таку перспективу, вважає російський соціолог і політолог Ігор Ейдман.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.