Плотницький заявив, що бойовики "виявили" кілька тисяч порожніх квартир, які будуть "якось розподіляти"

Ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький вирішив розпорядитися квартирами жителів, які виїхали з окупованої території 
Фото: ЕРА

Ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький вирішив заселити у квартири мешканців, які залишили окуповану територію, інших людей.

Бойовики "ЛНР" провели "інвентаризацію житлового фонду" на підконтрольній їм території і будуть селити у порожні квартири інших людей. Відповідну заяву ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького опубліковано на офіційному каналі сепаратистів у YouTube.

"Виявлено кілька тисяч порожніх квартир. Не називатиму точної цифри, щоб нікого не бентежити", – розповів Плотницький.

Він доручив "депутатам" уточнити, що це за квартири.

"Поняття порожніх – це на момент відвідування у квартирі відсутні господарі та інформація, зі слів сусідів, підтверджувала, що там нікого немає. Тобто ми не розуміємо, де що... Треба розібратися чіткіше в цьому питанні. Щоб ми розуміли, що це за квартири, у якому вони стані, із залученням силовиків", – заявив ватажок бойовиків.

Після цього, за словами Плотницького, буде оголошено, скільки є таких квартир.

"Буде створено спеціальну комісію. Після цього вже з урахуванням бойових дій, усього іншого будемо якось розподіляти ці квартири або давати можливість там проживати. Тому що порожні – це не сплачують комуналку, нічого не платять. І у нас є люди, які реально потребують житла", – підсумував він.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

Станом на 4 вересня 2017 року в Україні налічують майже 1,6 млн вимушених переселенців із Донбасу та Криму.