Роботу пункту пропуску "Майорське" на Донбасі тимчасово припинено – штаб операції Об'єднаних сил

Пункт пропуску буде закрито, поки зберігається загроза в межах дорожнього коридору Горлівка – Бахмут

Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

Пункт в'їзду-виїзду "Майорське" в Донецькій області тимчасово закрили через регулярні обстріли бойовиками, повідомили у прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил.

Роботу пункту пропуску "Майорське" на Донбасі тимчасово припинено. Про це 23 серпня повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

"Враховуючи загострення ситуації, недотримання російсько-окупаційними військами домовленостей про припинення вогню та неможливість гарантувати безпеку цивільному населенню в межах дорожнього коридору Горлівка – Бахмут, усвідомлюючи реальну загрозу для життя та здоров'я осіб, які перетинають лінію розмежування, командувачем збройних сил прийнято рішення щодо тимчасового припинення пропуску осіб і транспортних засобів через КПВВ "Майорське" на період існування цієї загрози в межах дорожнього коридору Горлівка – Бахмут", – повідомили у прес-центрі.

У штабі зазначили, що останній обстріл пункту пропуску "Майорське" стався 23 серпня. Унаслідок цього ніхто не постраждав, цивільних евакуювали.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією та проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року.

1 липня на сході України мало набути чинності "хлібне перемир'я", але його першого ж дня зірвали бойовики. Попередні спроби налагодити режим припинення вогню також зазнавали невдач.

Із 29 серпня на Донбасі має розпочатися перемир'я у зв'язку з початком навчального року.

Загалом на Донбасі шість пунктів в'їзду-виїзду. Роботу продовжать "Золоте","Мар’їнка", "Новотроїцьке", "Гнутове" і "Станиця Луганська".