Російський "Первый канал" розповів, що Ярош учить українських дітей убивати, використовуючи досвід ІДІЛ. Відео

Російський телеканал спотворив суть ролика, який запостив Ярош
Скріншот: Навчальний Центр УДА / YouTube
У новинній передачі російського "Первого канала" 11 липня показали сюжет про те, як позафракційний український народний депутат, екс-лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош організував дитячі табори для бойової підготовки, подивившись пропагандистські матеріали "Ісламської держави". Парламентарій дійсно опублікував у Facebook ролик навчального центру "Добровольчої армії", де "готують молоде покоління до захисту України і знищення одвічного ворога – імперії-агресора Росії", але в самому відео РФ або росіян жодного разу не згадано.

Російські журналісти використовували деякі сцени з промо "Добровольчої армії" і долучили до них кадри з торішнього сюжету NBC News про літній табір полку "Азов", а також зйомку бутафорського перерізання горла у виконанні спецпризначенців на дитячому святі в Енергодарі Запорізької області і розповідь про погром табору ромів у Львові. Запрошені російським телеканалом політологи роблять висновок, що Ярош "створює із дітей диверсантів".

Держпропаганда РФ неодноразово використовувала образ Яроша. Наприклад, у серпні 2016 року його дочку Ірину російські і сепаратистські ресурси записали в диверсанти.