СБУ викрила інтернет-провайдерів, які здійснювали маршрутизацію трафіку до "ЛДНР", Крим і Придністров'я

СБУ вилучила під час обшуків у Києві та регіонах комп'ютерну техніку
Фото: ssu.gov.ua

Менеджмент неназваних провайдерів "фактично обслуговував інформаційні операції російських спецслужб", заявили у Службі безпеки України.

Служба безпеки України викрила низку телекомунікаційних провайдерів, які здійснювали маршрутизацію інтернет-трафіку до так званих "ДНР/ЛНР", анексованого Криму і невизнаного Придністров'я. Про це повідомляють на сайті СБУ.

Зазначають, що менеджмент неназваних провайдерів "фактично обслуговував антиукраїнські інформаційні операції російських спецслужб та контрольованих ними терористичних організацій".

СБУ стверджує, що транзит трафіку "відбувався через підключення каналів зв'язку з РФ до мереж вітчизняних телекомунікаційних вузлів із подальшим направленням його до донецького провайдера, який обслуговував відверто антиукраїнські інформаційні веб-ресурси – "глави" та "ради міністрів" псевдорутворень "ДНР/ЛНР".

Під час обшуків у приміщеннях провайдерів у Києві та області, Дніпропетровську, Одесі та Харкові правоохоронці вилучили кінцеве комп'ютерне обладнання та документальні матеріали, "що підтверджують здійснення протиправної діяльності".

Відкрито кримінальне провадження за ст. 111 (державна зрада) і ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

"ЛІГАБізнесІнформ" сьогодні повідомляло, що СБУ проводила слідчі дії в офісах магістрального оператора "Євротранстелеком" та низки інших провайдерів.