Сурков сподівається, що наступна його зустріч із Волкером відбудеться на початку 2018 року

Сурков не знає, коли точно пройде його зустріч із представником США
Фото: ЕРА

У Кремлі не підтвердили інформації про грудневу зустріч спеціального представника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера і помічника президента РФ Владислава Суркова.

Наступна зустріч спеціального представника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера і помічника президента РФ Владислава Суркова відбудеться у 2018 році. Про це в інтерв'ю ТАСС сказав Сурков.

Інформацію про це він прокоментував словом "найімовірніше".

Сурков також висловив надію, що зустріч відбудеться на початку наступного року.

На питання, що планують обговорювати, помічник президента РФ указав на необхідність ухвалення російського проекту резолюції Ради Безпеки ООН "щодо остаточного замирення Донбасу".

За даними російського агентства "РИА Новости", Волкер заявив, що зустрінеться із Сурковим у грудні.

Попередня, третя, зустріч представників США та РФ відбулася 13 листопада в Белграді. За підсумками переговорів посольство США у РФ повідомило, що Вашингтон і Москва "мають різні концепції" про шляхи досягнення миру на сході України, але "спільну роботу в цьому напрямі буде продовжено".

За інформацією "Интерфакса", Волкер запропонував розширити зону присутності миротворців на Донбасі, їхню чисельність і повноваження.

В інтерв'ю Politico спецпредставник Держдепартаменту заявив, що зустріч у Белграді була "кроком назад". Він повідомив, що загалом зустріч була "дуже сердечною", а дискусія – "дуже гарною", водночас російська сторона повернулася до своєї початкової пропозиції щодо розміщення миротворців ООН на Донбасі.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.