Творець прапора, запущеного на Донбас: Розумію, що його, можливо, розстріляють, розгребуть на шматки, але ставлюся із пієтетом

Площа прапора становить 120 м²
Фото: Ангеліна Шостак / Facebook

Запущений у бік окупованих територій Донбасу великий прапор України є посилом свободи і незалежності для українців, які там живуть, зазначила творець прапора Ангеліна Шостак.

Прапор України площею 120 м&³2;, який запустили 23 серпня із прифронтової Авдіївки в бік окупованих територій Донбасу, найважче було почати шити. Про це "Радіо Свобода" повідомила волонтер із Бахмута Ангеліна Шостак, яка пошила прапор.

"У мене лежала тканина день, тиждень, другий тиждень, я просто ходила повз неї, а потім просто сказала: "Ший". Я сіла... Його просто нереально в маленькій цій кімнаті на маленькому цьому столі пошити, тому це було, якщо так сісти, ну дні, мабуть, три, тому що я педант, я просто кожен шовчик загладжую, розумію, що... його, можливо, розстріляють, його розгребуть на шматки, але я ставлюся із таким пієтетом до прапора, що я не можу зробити його якимось не гарним", – сказала вона.

За словами волонтера, вона хоче, щоб жителі окупованих територій побачили в небі прапор і "знали, що вони і є Україна".

"Це посил свободи і незалежності", – підкреслила Шостак.

Фото: Ангеліна Шостак / Facebook

23 серпня – День українського прапора.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.