У Донецьку і Луганську розклеїли привітання з Днем Конституції України

На листівках зображено ватажків "ЛНР" і "ДНР" Леоніда Пасічника та Дениса Пушиліна (на фото)
Фото: radiosvoboda.org

Вітальні листівки до Дня Конституції України розклеїли на адмінбудівлях, біля ринків, зупинок громадського транспорту в Донецьку та Луганську.

28 червня в не підконтрольних українській владі містах на Донбасі розклеїли вітальні листівки до Дня Конституції України.

Жителі тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей надіслали журналістам "Донбас.Реалії" (проєкт "Радіо Свобода") фотознімки, на яких видно, що на вітальних листівках зображено ватажків незаконних збройних формувань "ЛНР" і "ДНР" – Леоніда Пасічника та Дениса Пушиліна.

Їх розклеїли на адмінбудівлях, біля зупинок громадського транспорту та ринків. У Донецьку такі привітання побачили на будинку контрольованої Росією "адміністрації" Пролетарського району міста, проспекті Миру, вулиці Челюскінців та біля пам'ятника генералу Василеві Маргелову. Такі самі листівки з'явилися в селищі Старобешеве та селі Новий Світ Донецької області, зазначають журналісти.

У Луганську привітання помітили біля скверів Матусовського та Першого травня, а також біля стадіону "Авангард".

Окрім того, українські волонтери скинули жовто-сині листівки з безпілотника над Донецьком у районі "міністерства оборони ДНР". На одному з привітань надруковано висловлювання українського гетьмана, автора першої Конституції України Пилипа Орлика: "Які б великі не були московські насильства, вони не дають москалям жодного законного права на Україну".

Це не перший випадок появи української символіки в окупованому Донбасі. У серпні 2018 року в Донецьку розклеїли привітання з Днем Незалежності України.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.