У Сенаті США заявили, що адміністрація Трампа схиляється до надання Україні оборонного озброєння

Інгоф повідомив про зміну ситуації в Україні
Скріншот: Jim Inhofe / Twitter

Сенатор США від Республіканської партії Джим Інгоф зазначив, що після того, як пішла адміністрація екс-президента Барака Обами, ситуація з можливим наданням Україні оборонного озброєння зміниться.

Адміністрація президента США Дональда Трампа все більше схиляється до того, щоб надати Україні оборонне озброєння. Про це під час засідання комітету з питань збройних сил Сенату США заявив сенатор від Республіканської партії (штат Оклахома) Джим Інгоф, передає "Голос Америки".

"За попередньої президентської адміністрації США (Барака Обами. – "ГОРДОН") не планували передавати Україні оборонне озброєння, зараз це змінюється", – сказав він.

Звертаючись до одного з претендентів на посаду в оборонному відомстві, Інгоф знову побічно згадав про озброєння для України.

"Що, на вашу думку, відбувається в голові в Путіна (президент РФ Володимир Путін. – "ГОРДОН") зараз, коли пішла адміністрація, яка відмовлялася надати речі, які, на думку нашого комітету, потрібно було надати, і тепер ситуація зміниться? Чи вважаєте ви, що ми рухаємося у вірному напрямку?" – запитав сенатор.

У відповідь претендент на посаду підтримав надання Україні оборонного озброєння.

"Українці ведуть складний бій із росіянами, які порушили суверенітет України. Я вважаю, що важливо передати президенту Путіну й іншим сигнал, що ми готові підтримати українців у цьому питанні. Тому що я переконаний, що президент Путін іноді вважає, що Захід виявляє слабкість", – сказав запрошений на сенатський комітет.

31 липня видання The Wall Street Journal написало, що у США розробили план постачання оборонного озброєння Україні. Мова йде про передавання протитанкових ракетних комплексів Javelin і засобів протиповітряної оборони.

Український посол у США Валерій Чалий заявляв, що проект американського федерального бюджету на 2018-й фінансовий рік передбачає надання летальної зброї.

24 серпня під час візиту до Києва міністр оборони США Джеймс Меттіс сказав, що у Сполучених Штатах розглядають питання про надання Україні оборонного летального озброєння.