Через обстріли бойовиків восьмеро українських військових отримали поранення – штаб операції Об'єднаних сил

У 2014 році Росія розпочала збройну агресію на Донбасі
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

Протягом 11 квітня бойовики 11 разів обстріляли позиції українських військових, із них чотири рази – із застосуванням забороненого Мінськими угодами озброєння, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

Від початку доби 11 квітня через обстріли бойовиків на Донбасі постраждало восьмеро українських військових. Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

Зазначають, що бойовики 11 разів обстріляли позиції українських військових, у чотирьох випадках вони застосовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

"Також збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях наших підрозділів із протитанкових ракетних комплексів, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї... Під час обстрілів вісім українських військовослужбовців отримали поранення. На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. Утрати противника уточнюються", – розповіли у прес-центрі.

У штабі наголосили, що ситуація в районі проведення операції залишається під контролем українських військових.

Удень у Міноборони повідомили, що сьогодні бойовики завдали потужного вогневого удару по позиціях українських військових у Павлополі Донецької області. Бій тривав майже дві з половиною години, противник вів вогонь із мінометів калібру 82 мм, бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів і гранатометів, розповів речник відомства Олександр Мотузяник.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на факти й докази, які надає Україна.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Востаннє сторони досягли домовленості ввести безстроковий режим тиші з 8 березня. За даними Міністерства оборони України, бойовики порушили перемир'я першої ж доби.