Протягом доби бойовики 43 рази обстріляли позиції українських військових, двоє загиблих, двоє поранених

За даними розвідки, протягом доби було ліквідовано двох бойовиків, ще шістьох поранено
Фото: Операція об'єднання об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

18 серпня бойовики на Донбасі чотири рази стріляли із забороненого озброєння.

Протягом минулої доби в зоні АТО бойовики 43 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових, двоє бійців загинули, ще двоє дістали поранення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-служба центру операції Об'єднаних сил.

Чотири рази бойовики стріляли із забороненої Мінськими домовленостями зброї, пише прес-служба.

"Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках – із озброєння БМП. Відмічено також застосування мінометів калібром 120 та 82 мм", – ідеться в повідомленні.

Обстріли зафіксовано в районі Кримського, Новотошківського, Кряківки, Золотого, Попасної, Новоолександрівки, Південного, Авдіївки, Мар'їнки, Новотроїцького, Верхньоторецького, Пісків, Чермалика, Водяного, Гнутового, Лебединського, Павлополя і Широкиного.

Окрім того, чотири рази бойовики відкривали вогонь по українських позиціях у районі населених пунктів Катеринівка, Павлопіль, Водяне та Широкине. Важкого озброєння не застосовували.

За даними розвідки, упродовж доби було ліквідовано двох бойовиків, ще шістьох поранено.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Відтоді урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію. 30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї почалася ООС.