Законопроект про реінтеграцію Донбасу подадуть у Раду після повернення Порошенка зі США – голова фракції БПП

Герасимов: У робочій групі проходять інтенсивні дискусії
Фото: solydarnist.org

Законопроект про реінтеграцію та деокупацію Донбасу обговорять на засіданні Ради національної безпеки й оборони України після повернення президента Петра Порошенка, заявив голова фракції БПП у Верховній Раді Артур Герасимов.

Законопроект про реінтеграцію та деокупацію Донбасу можуть подати у Верховну Раду найближчими днями. Про це голова фракції Блок Петра Порошенка Артур Герасимов заявив в ефірі телеканала "112 Україна".

"Я думаю, після повернення президента зі США та іноземних візитів буде проведено засідання Ради національної безпеки й оборони, після чого цей законопроект буде внесено в Раду", – сказав Герасимов.

За його словами, у робочій групі проходять інтенсивні дискусії щодо цього документа.

13 червня секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов заявив, що воєнні дії на Донбасі переросли формат АТО як за тривалістю, так і за масштабами, і через це необхідно перейти до нового формату захисту України від російської агресії.

14 червня Порошенко підкреслив, що в заяві Турчинова не йшлося про заміну АТО воєнним станом.

Представник російської сторони у тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов звинуватив українську владу в намірі розпочати повномасштабну воєнну операцію на сході України.

21 червня "Громадське ТБ" опублікувало текст концепції щодо реінтеграції Донбасу.