Журналіст Цимбалюк: Захарченка за версією Москви "підірвала" Україна. Чому ж вигнали банду цього полководця?

Цимбалюк: На друзів Захарченка, яким ще нещодавно хотіли облизати військовий чобіт, заводять кримінальні справи
Фото: ЕРА

Український журналіст Роман Цимбалюк звернув увагу, що після смерті ватажка "ДНР" Олександра Захарченка проти його оточення в окупованій частині Донецької області заводять кримінальні справи.

Від'їзд із Донецька соратників ватажка "ДНР" Олександра Захарченка після його загибелі не підтверджує російської версії про те, що його вбили українські диверсанти. Таку думку висловив український журналіст, спецкор агентства УНІАН у Москві Роман Цимбалюк.

"Цікава закарлюка. Захарченка за версією Москви "підірвала" Україна, тільки чому ж з окупованої частини Донецької області виганяють/вигнали всю банду цього легендарного полководця-менеджера? Якісь кримінальні справи заводять на його друзів, яким ще нещодавно хотіли облизати військовий чобіт, щоб вони випадково нікого не застрелили. Із логікою тяжко в поціновувачів феєрверків", – написав він у Facebook.

Захарченка було вбито 31 серпня в донецькому ресторані "Сепар". ЗМІ зазначали, що лідер бойовиків прийшов у ресторан на поминки за спочилим 30 серпня російським співаком, депутатом Держдуми Йосипом Кобзоном.

У "ДНР" заявили, що організацією вбивства Захарченка займалися Сили спецоперацій Збройних сил України.

У СБУ припустили, що Захарченка вбито через внутрішні кримінальні розбірки або ліквідовано спецслужбами РФ.

Унаслідок вибуху також було поранено одного з ватажків "ДНР" Олександра Тимофєєва. 7 вересня ЗМІ повідомили, що Тимофєєв і радник Захарченка Олександр Козаков виїхали в Росію.

Після вбивства Захарченка бойовиків "ДНР" тимчасово очолив Трапезников, але 7 вересня ватажком "ДНР" став Денис Пушилін.