10 поранених і хворих військовослужбовців евакуювали санавіацією із Дніпра до Києва

За словами військових медиків, стан здоров'я пацієнтів після евакуації стабільний
Фото: Командування Медичних сил Збройних Сил України / Facebook

30 червня було проведено планову медичну евакуацію поранених та хворих військовослужбовців із Військово-медичного клінічного центру Східного регіону у Дніпрі в Київ. Про це повідомили медичні сили ЗСУ у Facebook.

У Дніпрі військові лікарі стабілізували стан пацієнтів та підготували до наступного етапу лікування.

Реанімаційно-операційним літаком Повітряних сил ЗСУ Ан-26 "Віта" троє поранених, четверо хворих і троє травмованих військовослужбовців прибули на військовий майданчик аеропорту "Бориспіль", а потім спеціалізованим транспортом їх доправили в Національний військово-медичний клінічний центр у Києві.

Зараз військовослужбовців розміщено у відділеннях центру, вони проходять діагностичне обстеження з метою подальшого призначення відповідного лікування. За словами військових медиків, стан здоров'я пацієнтів стабільний.

Контекст:

Відразу після анексії Криму 2014 року Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької й Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

За даними президента України Володимира Зеленського, за час конфлікту загинуло понад 14 тис. осіб.