13 червня в Донецькій області окупанти вбили трьох мирних жителів – голова ОВА

У Бахмуті поранено трьох людей
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegrаm
У понеділок, 13 червня, жертвами обстрілів із боку російських окупантів стало троє мирних жителів Донецької області. Про це повідомив у Telegram голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"За 13 червня росіяни вбили трьох мирних жителів Донеччини: одного в Авдіївці, одного в Новоселівці Першій та одного в Курахівці. Ще п'ятеро людей отримали поранення. Окрім того, в Донецькій області померло двоє цивільних, які отримали поранення на Луганщині", – написав він.

В інфографіці, опублікованій Кириленком, зазначено, що трьох людей поранили у Бахмуті, по одному  у Дружківці і Новоселівці Першій.

За офіційними даними, від початку відкритого вторгнення російських військ в Україну 24 лютого у Донецькій області загинуло 499 мирних жителів, ще 1282 дістали поранення.

Голова ОВА підкреслив, що зараз неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі й Волновасі.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

12 червня жертвою обстрілів Донецької області російськими окупантами став один мирний житель, 11 червня загинуло двоє людей.

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

28 квітня Генштаб Збройних сил України повідомляв, що окупанти нарощують темпи проведення наступальної операції в Україні.

26 травня Зеленський заявив, що наступ, який Росія веде на Донбасі, може зробити цей регіон безлюдним.