14 червня окупанти вбили в Донецькій області трьох мирних жителів – голова обладміністрації

Постраждалі є у кількох населених пунктах
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegrаm
Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російські війська вбили в Донецькій області вже 502 мирних жителів. Про це ввечері 14 червня повідомив у Telegrаm голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"За 14 червня росіяни вбили трьох мирних жителів Донеччини: двох у Новоукраїнці та одного у Добропіллі. Ще чотири людини дістали поранення. Усього із 24 лютого від російських снарядів загинуло вже більше ніж 500 цивільних у Донецькій області", – написав він.

Згідно з опублікованими головою обладміністрації даними, 14 червня було поранено по одному жителю Новоукраїнки, Бердичів, Очеретиного та Новолуганського. Загалом у регіоні поранення вже дістало 1286 людей.

"Наразі неможливо встановити точну кількість загиблих у Маріуполі та Волновасі", – наголосив Кириленко.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

13 червня жертвами обстрілів Донецької області російськими окупантами стало троє мирних жителів, 12 червня  один, 11 червня двоє.

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

28 квітня Генштаб Збройних сил України повідомляв, що окупанти нарощують темпи проведення наступальної операції в Україні.

26 травня Зеленський заявив, що наступ, який Росія веде на Донбасі, може зробити цей регіон безлюдним.