20 травня в Луганській області евакуювали 38 мирних жителів – голова обладміністрації

У Сєвєродонецьку жителів перемістили в інші укриття
Фото: Сергій Гайдай / Луганська ОДА (ОВА) / Telegram

Унаслідок евакуації 20 травня у безпечні місця вивезли 38 жителів Луганської області. Про це у Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації (ОВА) Сергій Гайдай.

"Поліція Луганської області змогла сьогодні знову проїхати до Білогорівки і забрати вісьмох людей. Також виїхали лисичани та сєвєродончани, зокрема 12 осіб вирішили їхати зі школи, яку рашисти зранку обстріляли у Сєвєродонецьку. [...] Загалом вивезли 38 людей, із них 12 дітей. Усі вже у безпеці", – написав він.

Голова ОВА зазначив, що у Сєвєродонецьку тих, хто відмовився від евакуації, перемістили в інші укриття міста.

"Прошу: ті, хто залишився у населених пунктах області, залишайтеся в укриттях", – закликав Гайдай.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

За оцінками Гайдая, у регіоні залишається близько 50 тис. людей. Через обстріли евакуація мешканців області ускладнена.

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – сказав 18 квітня президент України Володимир Зеленський. Він підкреслив, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

29 квітня Зеленський заявив, що окупанти хочуть перетворити на руїни Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасну та інші міста Луганської і Донецької областей.

15 травня Гайдай повідомив, що Україні підконтрольні 10% території Луганської області.

Наразі міста Луганської і Донецької областей перебувають під постійними обстрілами окупантів, у них щодня гинуть люди. 18 травня російські війська пошкодили останню потужну електропідстанцію у Луганській області. За словами Гайдая, ремонт неможливий до припинення бойових дій.