21 лютого на Донбасі бойовики один раз порушили перемир'я – штаб ООС

Уранці 22 лютого штаб ООС не зафіксував порушень перемир'я
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook
За даними штабу операції Об'єднаних сил, у неділю бойовики відкривали вогонь у районі населеного пункту Світлодарськ.

21 лютого на Донбасі бойовики один раз порушили домовленості щодо припинення вогню. Про це в ранковому зведенні 22 лютого поінформував у Facebook пресцентр штабу операції Об'єднаних сил (ООС).

"21 лютого на більшості ділянок відповідальності частин і підрозділів у районі проведення операції Об'єднаних сил спостерігалася тиша. Було зафіксовано лише одне порушення режиму припинення вогню. (...) Поблизу населеного пункту Світлодарськ російсько-окупаційні війська здійснили кілька прицільних пострілів у бік українських позицій зі снайперської зброї", – ідеться в повідомленні.

У штабі ООС зауважили, що бойових утрат серед українських військовослужбовців немає.

"Від початку поточної доби, 22 лютого, обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил контрольована українськими воїнами, порушень із боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано", – розповіли у пресцентрі.

Напередодні бойовики порушили перемир'я на Донбасі сім разів.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між ЗСУ з одного боку і російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, попри надані Україною факти й докази.

22 липня 2020 року тристороння контактна група (ТКГ) погодила режим повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня. Незважаючи на досягнуті домовленості, із зони ООС регулярно надходить інформація про випадки порушення бойовиками режиму припинення вогню. У 2021 році ситуація на Донбасі загострилася.

11 лютого Зеленський сказав, що ескалація ситуації на Донбасі пов'язана зі спробами Росії тиснути на Україну на переговорах у ТКГ.