Бойовики на Донбасі сім разів порушили тишу й обстріляли житлові будинки – штаб ООС

Військові ООС відкривали вогонь у відповідь на обстріли бойовиків
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Поблизу Новгородського Донецької області бойовики відкрили вогонь із мінометів. Під обстріл потрапили будинки місцевих жителів, було зачеплено лінію електромереж і газопровід, повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

Упродовж минулої доби, 20 лютого, на Донбасі зафіксували сім порушень режиму припинення вогню. Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил у Facebook.

По українських позиціях неподалік від населеного пункту Південне Донецької області російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь з артилерійських систем 122-мм калібру і снайперської зброї.

Поблизу Новгородського збройні формування РФ вели вогонь із мінометів 120-мм калібру. Під мінометний обстріл потрапили не тільки позиції Об'єднаних сил, а й будинки місцевих жителів. Зокрема, внаслідок обстрілу було пошкоджено три житлові будинки, лінію електромереж і газопровід. Постраждалих серед цивільного населення немає.

Також бойовики вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу населених пунктів Попасна та Катеринівка.

У відповідь на обстріли бойовиків українські військові відкривали вогонь. Бойових утрат серед наших воїнів немає.

Від початку нової доби, 21 лютого, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

22 липня 2020 року тристороння контактна група (ТКГ) погодила режим повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня. Незважаючи на досягнуті домовленості, із зони ООС регулярно надходить інформація про випадки порушення бойовиками режиму припинення вогню. На початку 2021 року ситуація на Донбасі загострилася.

11 лютого президент України Володимир Зеленський сказав, що ескалація ситуації на Донбасі пов'язана зі спробами Росії тиснути на Україну на переговорах у ТКГ.