22 українців зі складними пораненнями через російські обстріли доправили лікуватися до Німеччини, Нідерландів та Норвегії – МОЗ

Тяжкопоранених й онкопацієнтів вивезли лікуватися за кордон
Фото: Міністерство охорони здоров'я України / Facebook
МОЗ України та Єврокомісія евакуювали 22 українців, які постраждали від російських обстрілів, на спеціалізоване лікування до клінік Німеччини, Нідерландів та Норвегії. Про це 5 серпня повідомила пресслужба МОЗ у Facebook.

У відомстві зазначили, що через постійні обстріли прифронтових зон і ракетні удари інфраструктуру східних і південних регіонів пошкоджено. Тому надавати медичну допомогу на цих територіях складно й потрібна медична евакуація.

"Нині серед пацієнтів: люди зі складними мінно-вибуховими пораненнями з різних областей України, у тому числі дитина з Миколаєва, дорослі пацієнти з Харкова та прифронтових територій. Разом із ними є й онкопацієнти з Одеської області, які наразі потребують невідкладного спеціалізованого лікування", – ідеться в повідомленні.

Спочатку пацієнти прибули до Львівської області, де їм надали необхідну медичну допомогу. Після того, як їхній стан стабілізувався, людей вивезли за кордон до спеціалізованих клінік Європи для продовження лікування.

Контекст:

23 березня перша леді України Олена Зеленська повідомила, що понад 300 українських онкохворих дітей на тлі російського вторгнення доправили на лікування до клінік Європи, США та Канади.

У квітні нардеп від "Слуги народу", голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медстрахування Михайло Радуцький повідомляв, що після вторгнення РФ з України виїхало на лікування понад 100 дітей зі спинальною м'язовою атрофією.

Норвегія, Німеччина та Польща приймають на лікування не лише цивільних, а й поранених бійців з України.