5 червня окупанти обстрілювали населені пункти Донбасу та вбили сімох мирних жителів – штаб Об'єднаних сил

Окупанти протягом доби влучили в 41 цивільний об'єкт
Фото: Головне управління ДСНС України в Донецькій області / Facebook
У неділю, 5 червня, станом на 21.00 у Донецькій і Луганській областях російські окупанти обстріляли понад 20 населених пунктів. Про це поінформувало у Facebook угруповання Об'єднаних сил Збройних сил України.

"Ворог [...] завдає ракетно-бомбових ударів по цивільних об’єктах інфраструктури, мирних житлових кварталах. Окупанти обстріляли більше ніж 20 населених пунктів в Донецькій та Луганській областях, зруйнували і пошкодили 41 цивільний об’єкт", – ідеться в повідомленні.

Українські військові уточнили, що йдеться про 33 житлові будинки, лікарню, водогін, комбікормовий завод, машинобудівний завод і сільгосппідприємство.

"В результаті цих обстрілів загинуло семеро цивільних осіб. Дані про загиблих і поранених уточнюються", – зазначили в штабі.

У Telegrаm голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що 3 червня в регіоні внаслідок обстрілів з боку російських загарбників загинуло троє мирних жителів: двоє – в Авдіївці та один – у Дружківці. Ще двоє дістали поранення – у тих самих Авдіївці та Дружківці.

Від початку відкритого вторгнення Росії в Донецькій області окупанти вбили, за офіційною інформацією, 473 осіб, поранили – 1225. Це без урахування загиблих у Маріуполі та Волновасі, наголосив Кириленко.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

28 квітня Генштаб Збройних сил України повідомляв, що окупанти нарощують темпи проведення наступальної операції в Україні.

26 травня Зеленський заявив, що наступ, який Росія веде на Донбасі, може зробити цей регіон безлюдним.