Атака Росії на Україну. Арестович назвав чотири найнебезпечніші напрямки

Арестович: Жоден військовослужбовець ЗСУ не поступається, всі воюють, і очікуваної здачі чи втечі немає
Фото: Олексій Арестович / Facebook

Позаштатний радник керівника Офісу президента Олексій Арестович під час брифінгу у Верховній Раді сьогодні, 24 лютого, назвав чотири найнебезпечніші напрямки ймовірного просування російських окупаційних військ.

За його словами, найнебезпечнішими є Кримський перешийок, зона ООС, чернігівський і харківський напрямки.

"Це чотири небезпечні напрямки: Кримський перешийок, зона ООС, Чернігів і харківський напрямок. По Чернігову вони просунулися на півночі Чернігівської області, ближче до адміністративного кордону з Сумською. Просування недалекі – 10–20 км, вони зараз, скоріш за все, готуються, вибудовують бойові порядки і будуть намагатися виступати далі, але Київ надійно захищений. Там на них чекатимуть запеклі бої, ми їх зупинимо", – заявив радник.

За словами Арестовича, найбільш вдала ситуація у зоні операції Об'єднаних сил.

"Лінія оборони не прорвана. Ми відбили Щастя, там підбито багато бронетехніки супротивника, втрати живої сили. Якщо простою мовою – "наваляли ми їм там дуже добре", цитую одного з офіцерів, який там зараз перебуває. Авіація у них почне закінчуватися набагато швидше, ніж вони вважали", – наголосив він.

На білоруському напрямку окупанти намагаються просуватися вперед, повідомив Арестович.

"Білоруський напрямок – там з'явилися окремі передові загони: два-три танки, два-три БМП, 20–50 військових, які пробують зайти на нашу територію, зустрічають опір і одразу йдуть. Не можна сказати, що вони просуваються, наші військові моніторять ситуацію, думаю, що ми втримаємося", – сказав він.

Він розповів також про подвиг українських нацгвардійців, які знищили чотири російські танки під Харковом.

"Треба сказати – жоден військовослужбовець ЗСУ не поступається, всі воюють, і очікуваної здачі чи втечі немає. Можу навести приклад – під Харковом, де йдуть зараз бої у 4–5 км від північної межі міста, строковики Нацгвардії України, 18-річні солдати, які не вивчали військовий бій, підбили чотири танки РФ. Це подвиг", – сказав радник.

Він додав, що повідомлень про те, що російські війська прорвали кордон на волинському напрямку, не підтвердили.

Контекст:

Уранці 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про "спеціальну воєнну операцію" російських військ в Україні. Почалося нове вторгнення російських військ.

За даними Геращенка, російські війська обстрілюють Україну з артилерії, зокрема з "Градів", є загиблі.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українська армія тримає оборону і дає відсіч російським військам.

Українські військові повідомляють про збиті російські літаки і гелікоптер, а також танки.

В Україні ввели воєнний стан. Всім охочим захищати країну влада країни пообіцяла видати зброю.