"Бачить візерунки уві сні та розмовляє із камінням". Самопроголошений "мер" Бердянська призначив своїм "заступником" двірника

Сауленко "взяв на себе повноваження" з управління Бердянськом ще наприкінці березня
Фото: myrotvorets.center
Самопроголошений "мер" окупованого Бердянська Запорізької області Олександр Сауленко призначив своїм "заступником" місцевого двірника. Про це 20 квітня повідомила у Telegram Запорізька обласна військова адміністрація.

"У Бердянську окупанти і колаборанти залучають до своїх лав місцевих фріків. Стало відомо, що так званий мер курортного міста Сауленко призначив своїм "заступником" громадянина України Микиту Самойленка, уродженця Бердянська", – ідеться у повідомленні.

Зазначають, що до призначення Самойленко працював двірником у КП "БердянськЕкоТранс".

За даними ОВА, чоловік позиціонує себе як "творчу особистість" і стверджує, що "бачить візерунки уві сні та розмовляє з камінням".

Одразу після повномасштабного вторгнення Росії Самойленко добровільно перейшов на бік окупаційних військ і погодився співпрацювати з ними.

Повідомляють, що двірник обійняв посаду "заступника" так званого мера з питань архітектури. За вказівкою Сауленка він займається підготовкою пам'ятних місць Бердянська до святкування 9 Травня – прикрашає клумби і фарбує бордюри, повідомила ОВА.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

22 березня стало відомо, що Сауленко заявив, що "бере на себе повноваження" з керування Бердянськом через "повне самоусунення чинної влади та небажання співпрацювати з військово-цивільною адміністрацією". Він також повторив пропагандистські заяви російської влади про "держпереворот в Україні" та "київську хунту" і пообіцяв, що "разом із братнім російським народом вдасться налагодити мирне життя".

Після цього він дав інтерв'ю російським пропагандистам із RT, анонсував виплату соціальних допомог і пенсій та припустив перехід міста на російську валюту.

1 квітня стало відомо, що самопроголошеному "меру" Бердянська повідомили про підозру у колабораціонізмі.

Прізвище Сауленка є у базі сайту "Миротворець". Туди його занесли як "зрадника Батьківщини" та "пособника російських воєнних злочинців" за "співпрацю з російським агресором під час воєнних дій". За даними "Миротворця", Сауленко – представник партії "За майбутнє", має дві судимості – перша за вбивство, інша – за групову педофілію.