"Недолугі спроби". Генштаб ЗСУ розповів про чергові відбиті атаки окупантів на сході України

Українські воїни зупинили супротивника вогнем, зазначили у ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

У Донецькій та Луганській областях російські окупанти намагалися проводити атаки, їх зупинили українські військові. Про це поінформував 15 липня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"Українські воїни знову успішно відбили штурм, під час якого окупанти намагалися встановити контроль над Богородичним. [...] Окупанти намагалися взяти під контроль ділянку дороги Бахмут – Лисичанськ. Вели штурмові дії в напрямку Нагірного та Білогорівки. Українські воїни вогнем зупинили всі ці недолугі спроби ворога та відкинули його назад", – ідеться в повідомленні.

За даними українських військових, окупанти також зробили "кілька безуспішних спроб покращити своє тактичне положення на напрямках Миколаївка – Спірне, Миронівка – Вуглегірська ТЕС та Відродження – Вершина. Як результат – окупанти зазнали втрат та відкотилися назад".

"Значними втратами для російських окупантів завершилася спроба покращити тактичне положення на напрямах Солодке – Водяне, Володимирівка – Водяне, Єгорівка – Павлівка. Під вогнем українських воїнів залишки ворожих сил відійшли", – пояснили у Генштабі ЗСУ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня ЗСУ вигнали окупантів із північних областей України, із середини квітня загарбники зосередили сили на сході України. "Російські війська почали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія нашої держави буде звільнена".

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ, ЗСУ покинули 3 липня.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив голова обладміністрації Павло Кириленко 2 липня.