"Били із систем С-300". Мер показав кадри з наслідками ранкового обстрілу Миколаєва

Окупанти обстрілюють Миколаїв майже щодня
Фото: Головне управління ДСНС України в Миколаївській області / Facebook
Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич 3 серпня у Telegram оприлюднив відео з наслідками ранкового обстрілу міста, який здійснили російські окупанти.

"Наслідки ранкового обстрілу. Зруйновано супермаркет, пошкоджено багатоповерхові будинки, приміщення аптеки й кількох магазинів. Також є два влучання на територію кінно-спортивної школи. Там вилетіли вікна у будівлі. На щастя, ні працівники, ні тварини не постраждали", – написав він.

Сєнкевич додав, що, за попередніми даними, по місту били із систем C-300.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російська армія обстрілює Миколаїв та область із 24 лютого – з першого дня повномасштабного вторгнення до України. У березні – квітні інтенсивність обстрілів знизилася після того, як українські військовослужбовці відсунули окупантів від міста. З травня Миколаїв зазнає обстрілів і ракетних ударів майже щодня.

31 липня Сєнкевич заявив про масований обстріл обласного центру, який був, "можливо, найсильнішим за весь час". Унаслідок атаки загинули український бізнесмен, гендиректор компанії "Нібулон" Олексій Вадатурський і його дружина Раїса. 1 серпня окупанти знову масовано обстріляли місто, внаслідок атаки постраждало троє людей, частково зруйнована і зупиняє роботу лікарня швидкої допомоги.

За інформацією Сєнкевича станом на 1 серпня, з початку повномасштабної війни у Миколаєві було пошкоджено приблизно 500 багатоповерхівок та 680 приватних будинків.