Британська розвідка назвала дві причини невдач російської армії в Україні

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 14 жовтня російські окупанти втратили вбитими приблизно 64 300 представників особового складу
Фото: ЕРА

Всепроникна корупція і погана логістика – основні проблеми російської армії, яка здійснює вторгнення в Україну. Про це 15 жовтня написало у Twitter міністерство оборони Великобританії з посиланням на британську розвідку.

Як зазначають у зведенні, мобілізованих російських резервістів, яких протягом останніх двох тижнів доправили в Україну, екіпіровано ще гірше, ніж попередніх. Водночас росіянам доводиться самостійно купувати спорядження, незважаючи на те, що його нібито закупило міністерство оборони РФ.

За даними британської розвідки, резервісти змушені самі забезпечувати себе навіть захистом, який різко подорожчав. Сучасний бронежилет продають у російських інтернет-магазинах за ціною 40 тис. руб. (приблизно $640) проти приблизно 12 тис. руб. ($190) у квітні.

Тим часом 2020 року російська влада оголосила, що російським військовим передали 300 тис. комплектів бронежилетів "Ратник", чого досить для оснащення сил, дислокованих зараз в Україну.

"Всепроникна корупція і неробоча логістика залишаються основними причинами невдач Росії в Україні", – зазначають у міноборони Великобританії.

Контекст:

Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. У квітні росіян витіснили з північних областей, зараз бої тривають на сході і півдні країни.

Наприкінці серпня – на початку вересня українські військові почали контрнаступ на півдні і сході. Звільнено тисячі квадратних кілометрів території України.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 14 жовтня російські окупанти втратили вбитими приблизно 64 300 представників особового складу.