Британська розвідка вважає, що в Донецькій області окупанти діятимуть так само, як і в Луганській – "рівняючи міста із землею"

У британському відомстві наголосили, що тепер українські військові зможуть відступити на зручніші для оборони позиції
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Для захоплення Донецької області російські окупанти, найімовірніше, будуть вдаватися до масованих артилерійських обстрілів. Про це 5 липня у Twitter заявила пресслужба міноборони Великобританії з посиланням на дані британської розвідки.

"Битва за Донбас характеризувалася повільними темпами наступу і масованим застосуванням Росією артилерії, яка рівняла міста із землею. Бойові дії в Донецькій області майже напевно триватимуть у такий самий спосіб", – зазначили у британській розвідці.

У міноборони Британії вважають, що відносно швидке захоплення Лисичанська, яке дало змогу окупантам захопити майже всю Луганську область, дасть російській владі можливість заявляти про "суттєвий прогрес у досягненні політичної мети".

Водночас у британському відомстві наголосили, що тепер українські військові зможуть відступити на зручнішу для оборони випрямлену лінію фронту.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

Зеленський говорив, що наступ Росії на Донбасі може зробити цей регіон безлюдним.

У МВС України вважають, що захопити Донецьку область окупантам буде "набагато складніше", ніж Луганську.

Збройні сили України контролюють 45% Донецької області, говорив голова Донецької ОВА Павло Кириленко 22 червня і 2 липня.