ЗСУ відбили штурм Долини Донецької області, окупанти ведуть штурмові дії у напрямку Новолуганського – Генштаб ЗСУ

Окупанти обстріляли низку населених пунктів на Донбасі
Фото: EPA
Українські військові відбили штурм окупантів у напрямку населеного пункту Долина, у напрямку Новолуганського тривають бої. Про це повідомив пресцентр Генштабу Збройних сил України у Facebook 5 липня.

"На слов'янському напрямку ворог здійснював артилерійські обстріли неподалік Краснопілля, Первомайського, Нової Миколаївки, Богородичного, Адамівки, Долини, Мазанки, Дібрівного, Чепіля та Мосьпанового. Штурм противника у напрямку населеного пункту Долина українські воїни успішно відбили. Окупантів відкинуто. На донецькому напрямку основні зусилля противника зосереджені на встановленні контролю над територією області в межах адміністративних кордонів. Ворог вживає заходів з відновлення транспортної інфраструктури в тилових районах", – ідеться в повідомленні.

На краматорському напрямку окупанти обстрілювали зі ствольної артилерії райони Білогорівки та Верхньокам'янського, завдали ракетно-авіаційного удару поблизу Слов'янська та Званівки.

"На бахмутському напрямку ворог веде штурмові дії в напрямку населеного пункту Новолуганське, бойові дії тривають. Обстрілював зі ствольної артилерії райони населених пунктів Кодема, Новолуганське, Покровське, Берестове, Спірне, Івано-Дар'ївка. Завдав ракетно-авіаційних ударів неподалік Соледара, Спірного, Покровського та Шумів. За підтримки вогню артилерії та авіації агресор відновив штурмові дії в напрямку населеного пункту Спірне, має частковий успіх, бойові дії тривають", – повідомили в Генштабі.

Також російські окупанти вдарили авіацією по Авдіївці.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив Зеленський.

У МВС України вважають, що захопити Донецьку область окупантам буде "набагато складніше", ніж Луганську.

Збройні сили України контролюють 45% Донецької області, говорив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко 22 червня і 2 липня.