"Будуть великі військові навчання". Данілов розкрив деталі плану оборони України

Данілов сказав, що всі члени РНБО бачили план оборони України
Фото: Рада національної безпеки і оборони України / Facebook

План оборони України передбачає взаємодію усіх центральних та місцевих органів влади. Про це сказав 15 жовтня в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Цей документ РНБО затвердила на засіданні 15 жовтня. Він "чітко дає відповіді на ті виклики, які сьогодні стоять перед Україною", прокоментував Данілов.

"Президент України [Володимир Зеленський] дав доручення. Будуть великі [військові] навчання з цього приводу. Але це буде відбуватися саме у той час, якщо буде військова ситуація. Там і кібербезпека. План є абсолютно таємним, він є. Над ним працювали два роки за завданням президента. Це ґрунтовний документ", – сказав він.

За словами Данілова, всі члени РНБО бачили цей документ.

Контекст:

У вересні 2019 року Зеленський підписав закон "Про оборону України", автором якого він і є.

У законі йдеться, що план оборони України – це складова частина оборонного планування, яка містить сукупність документів, що визначають зміст, обсяги, виконавців, порядок і строки здійснення політичних, економічних, соціальних, військових та інших заходів держави щодо підготовки до збройного захисту та її захисту у разі збройної агресії або збройного конфлікту.

У березні 2020 року Зеленський затвердив структуру плану оборони України, а також доручив Кабінету Міністрів і силовикам розробити його відповідно до цієї структури.