Через обстріл окупантами в Києві частково обвалився 12-поверховий будинок – ДСНС

Уламок снаряда влучив у житловий будинок у Шевченківському районі
Фото: Головне управління ДСНС України у м. Києві / Facebook

Російські окупанти вранці 16 березня обстріляли Шевченківський район Києва, унаслідок чого пошкоджено два будинки, повідомило у Facebook Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Києві.

Інформація про подію надійшла о 6.16.

У відомстві розповіли, що у 12-поверховий будинок влучили уламки снаряда, унаслідок чого стався обвал на 12-му та технічному поверхах. Крім того, частково пошкоджено сусідній дев'ятиповерховий будинок.

Через влучання снаряда на кількох поверхах 12-поверхового будинку сталася пожежа, о 7.45 її вдалося загасити.

Рятувальники евакуювали 37 людей.

За попередньою інформацією, постраждало двоє місцевих мешканців.

"Проводяться аварійно-рятувальні заходи по розбиранню конструкцій будівлі та пошуку постраждалих", – розповіли у ДСНС.

З огляду на повідомлення в Telegram-каналі Київської міської державної адміністрації, після опівночі у столиці щонайменше чотири рази оголошували повітряну тривогу.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Київ є однією з цілей окупантів, вважає українська влада. В Офісі президента заявили, що окупанти хочуть узяти столицю під контроль та змінити легітимне керівництво України на маріонеткове, хоча в самій РФ такий сценарій спростовували.

Цього тижня окупанти посилили обстріл житлових районів Києва. 14 березня артилерійський снаряд влучив у дев'ятиповерховий будинок в Оболонському районі, унаслідок чого загинула одна людина, 10 дістали поранення. Того ж дня окупанти обстріляли Подільський район, унаслідок чого спалахнув п'ятиповерховий будинок і було пошкоджено сусідній дев'ятиповерховий. Загинула одна людина, шестеро дістали травми.

15 березня внаслідок обстрілів окупантів було пошкоджено два багатоповерхові будинки у Святошинському районі та один – у Подільському. Відомо про двох загиблих.