"Що потужніша Україна, то безпечніше всім нам". Прем'єрка Швеції заявила про новий пакет допомоги

Андерссон заявила, що Швеція ніколи не визнає анексії українських територій
Фото: EPA
Швеція готує Україні додатковий пакет допомоги. Про це 23 серпня заявила прем'єр-міністерка Швеції Магдалена Андерссон під час онлайн-виступу на другому саміті Кримської платформи. Виступ транслювали на YouTube-каналі платформи з перекладом.

Росія використовує Крим як плацдарм для нападу на інші частини України, зауважила Андерссон. Вона додала, що занепокоєна великою кількістю порушень прав людини та міжнародного гуманітарного права з боку російської армії.

"Швеція ніколи не визнає анексії Криму або спроби анексувати інші території. Ми маємо гарантувати подальшу підтримку та співпрацю", – заявила чиновниця.

Також, за її словами, агресія Росії має наслідки на глобальній карті світу у вигляді енергетичної та продовольчої кризи. І за це вся відповідальність – на Росії, додала прем'єрка Швеції.

"Нам необхідно запобігти таким агресіям в інших регіонах. Мій уряд незабаром оголосить про додатковий пакет допомоги. Що потужніша Україна, то безпечніше всім нам", – резюмувала Андерссон.

Контекст:

Андерссон приїжджала до України з візитом 4 липня. Прем'єр-міністерка Швеції відвідала звільнені у квітні від російських окупантів Бучу та Бородянку Київської області. У Києві глава уряду Швеції провела переговори із Зеленським. За словами Андерссон, вони обговорили підтримку України Швецією, відновлення країни та статус кандидата України у члени ЄС.

Швеція також неодноразово допомагала ЗСУ зброєю. Окрім того, вона може зайнятися виробництвом зброї для України. Про це повідомляв міністр оборони Швеції Петер Гультквіст. Окрім того, країна вирішила скерувати у Великобританію інструкторів для проведення базової військової підготовки українських бійців.