Кількість поранених через російське вторгнення в Україну дітей зросла до 297 – Офіс генпрокурора

З початку повномасштабної війни в Україні загинуло 167 дітей
Фото: depositphotos.com
З початку повномасштабної війни РФ проти України загинуло 167 дітей. Про це 7 квітня повідомила пресслужба Офісу генпрокурора України.

"Станом на ранок 7 квітня офіційна кількість дітей-жертв не змінилася – 167. Зросла кількість поранених – понад 297. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях", – ідеться у повідомленні.

Найбільше дітей постраждало у Київській (81), Донецькій (81), Харківській (73), Чернігівській (50), Миколаївській (39), Луганській (32), Запорізькій (22), Херсонській (29), Сумській (16), Житомирській (15) областях та у місті Києві (16).

"6 квітня до моргу доставлено тіло 12-річної дівчинки, яка під час обстрілів у березні згоріла в автомобілі на трасі поблизу села Ягідне Чернігівської області. Стало відомо, що під час тимчасової окупації у березні територій Вишгородського району Київської області військовослужбовці збройних сил та інших військових формувань РФ здійснили обстріл цивільного населення селища Димер. Унаслідок обстрілу поранено дитину, а її батько загинув на місці. 22 березня чотирирічний хлопчик отримав тяжкі поранення в результаті артобстрілу міста Харкова", – повідомила пресслужба.

Також унаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів пошкоджено 928 навчальних закладів, 84 із них зруйновано повністю.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала війну проти України 24 лютого. Президент РФ Володимир Путін називає її "спецоперацією".