"Чітко по цілях". Сили спеціальних операцій ЗСУ показали, як ліквідують окупантів на підступах до Бахмута

Окупанти протягом останніх тижнів активно намагаються просунутися у напрямку Бахмута
Фото: ЕРА

Сили спеціальних операцій Збройних сил України показали, як ліквідують російських окупантів на підступах до Бахмута у Донецькій області.

Відео з передової пресслужба командування ССО опублікувала 7 січня у Facebook.

"Чітко по цілях відпрацьовують воїни ССО України під Бахмутом. На відео – результат професійної роботи операторів Сил спеціальних операцій, які за допомогою міномета зупиняють наступи росіян на підступах до міста", – ідеться у повідомленні.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Генеральний штаб ЗСУ наприкінці грудня 2022 року зазначав, що противник зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на лиманському, бахмутському й авдіївському напрямках у Донецькій області.

Швидкість просування російських військ поблизу Бахмута сповільнилася останніми днями, повідомив американський Інститут вивчення війни 25 грудня. Росія навряд чи досягне значного прориву під Бахмутом найближчими тижнями, прогнозувала 3 січня 2023 року британська розвідка.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 3 січня у розмові з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі розповів, що на ділянці Соледар –  Бахмут – Майорськ ситуація залишається складною, ворог "фактично по трупах своїх" намагається просуватися вперед.