Чотирьох бойовиків "ЛДНР" засуджено до тюремних строків від 10 до 15 років

Чотирьох засуджених бойовиків ЗСУ під час бойових дій узяли в полон
Фото: ЕРА

За матеріалами Служби безпеки України чотирьох бойовиків терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" засуджено до тюремних ув'язнень строком від 10 до 15 років. Про це 27 вересня у Facebook повідомила пресслужба СБУ.

За даними спецслужби, зловмисники у складі російських окупаційних військ воювали на харківському, луганському та донецькому напрямках.

До 14 років позбавлення волі засуджено громадянина Росії, "снайпера-радіотелефоніста", якого бійці ЗСУ взяли в полон у Момотовому Харківської області.

15 років в'язниці дістав уродженець Антрацита Луганської області, стрілець 208-го полку так званої народної міліції "ЛНР". Українські військові взяли його в полон під час боїв у районі Рубіжного.

"Ураховуючи той факт, що бойовик є громадянином України, за перехід на бік ворога в період збройного конфлікту йому інкриміновано державну зраду", – уточнили у СБУ.

Двом іншим бойовикам судді ухвалили вирок у вигляді 10 років позбавлення волі.

Один із них – колишній шахтар, "старший стрілець" гранатометного взводу незаконного військового формування "ЛНР", який потрапив у полон під час боїв за Сєвєродонецьк.

Інший бойовик – житель селища Зимогір'я Луганської області. Він воював у складі так званого 2-го армійського корпусу російських окупаційних військ.

"Свій "бойовий досвід" розпочав зі штурму українських позицій у районі Кремінної. Після захоплення окупаційними військами Сєвєродонецька брав участь у "зачистках" міста. Разом зі співслуживцями зламував і грабував покинуті мешканцями квартири. На початку серпня у ближньому бою в районі Соледара українські захисники захопили його в полон разом із шістьма іншими бойовиками", – зазначили у спецслужбі.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)