Данілов про контрнаступ ЗСУ: Військові знають свою справу, треба набратися терпіння

Данілов заявив, що "диванні експерти" не мають інформації про реальну ситуацію на полі бою
Фото: Олексій Данілов / Facebook

Українські військовослужбовці добре розуміють, коли їм потрібно проводити контрнаступальні дії. Про це в інтерв'ю ТРК "Київ" 5 серпня заявив секретар Ради національної безпеки і оборони  України Олексій Данілов.

"Давайте будемо спокійно ставитися до цих речей, коли це [контрнаступ] буде відбуватися. Військові знають свою справу, знають, коли їм потрібно починати. І головне, як швидко, як із найменшою кількістю втрат робити корисну справу для нашої країни: звільняти наші території від окупанта", – сказав Данілов.

За його словами, "треба набратися терпіння і побачити все це на власні очі".

Данілов також додав, що "диванні експерти" не мають інформації про реальну ситуацію на полі бою.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після повномасштабного нападу на Україну 24 лютого російські війська захопили частину Херсонської, Миколаївської, Харківської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.

Оперативне командування ЗСУ "Південь" повідомило 28 травня, що українські військові перейшли у контрнаступ на півдні. Просування військ у цьому регіоні відбувається повільно, але впевнено, розповіли у командуванні 11 липня.

Данілов називав оманою російські наративи, що Україна не зможе у військовий спосіб повернути захоплені території. "Можемо і зробимо. Спочатку знищення окупантів, потім дипломатія", заявляв він.