Держприкордонслужба України посилила заходи безпеки на кордонах із Білоруссю та невизнаним Придністров'ям

Держприкордонслужба запроваджує посилені заходи безпеки на українських кордонах
Фото: depositphotos.com
На кордоні України з Республікою Білорусь і на ділянці з невизнаним Придністров'ям посилено заходи безпеки. Про це заявив 12 квітня речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, повідомляє пресслужба відомства.

"На кордоні з Молдовою (на ділянці з Придністров'ям) і на кордоні з Білоруссю посилені заходи безпеки, щоб не допустити ескалації на цих напрямках. Ми стоїмо разом із ЗСУ, іншими складовими силами безпеки та оборони й готові до заходів у разі, якщо із цих напрямків спробують вторгнутися вороги", сказав Демченко.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські окупанти вторглися в Україну в кількох напрямках, зокрема з території Білорусі. Російські війська обстрілюють українські міста з баз, розташованих у Білорусі.

Генштаб ЗСУ не відкидав використання росіянами території Придністров'я для підтримки наступальної операції, а також зазначав, що аеродром у Тирасполі готують до приймання літаків.

11 квітня в Генштабі повідомили, що російські окупанти можуть здійснити провокацію на території Придністров'я і звинуватити Україну в агресії щодо сусідньої Республіки Молдова.