"Для росіян нормально, але ми – не вони". Гайдай показав "помывку" від окупантів для жителів Сєвєродонецька

Гайдай показав умови "помывки"
Фото: Сергій Гайдай / Луганська ОДА / Telegrаm
У Сєвєродонецьку Луганської області російські окупанти пропонують місцевим жителям митися брудною водою і за графіком. Про це 1 серпня повідомив у Telegram голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Він також розмістив фото намету та "графіка "помывки" населення", у якому написано, що з 10.30 до 13.00 можуть помитися жінки та діти, а з 13.00 до 15.00 – чоловіки.

"Асвабадітєльний" душ в окупованому Сєвєродонецьку. Окупанти встановили брудні намети з брудною водою, щоб люди могли помитися і схопити чергову інфекцію. "Помывка" населення за графіком, воду гріє сонечко, чистота на "вищому" рівні", – прокоментував Гайдай.

Він назвав це пародією на душ.

"Так виглядає знущання над людьми в окупації. Реалії рідної Луганщини. Для росіян це нормальна ситуація, вони звикли до подібних умов, але ми – не вони. Українці миються вдома чистою теплою водою і роблять це, коли хочуть. От це нормально", – написав Гайдай.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Із середини квітня російські загарбники зосередили сили на сході України.

25 червня стало відомо, що після інтенсивних боїв Збройні сили України організовано вийшли із Сєвєродонецька і окупанти повністю захопили місто.

Наразі противник намагається повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ (поряд із Сєвєродонецьком), ЗСУ покинули 3 липня. Під контролем українських військових залишається два села у регіоні, казав Гайдай.