ДТЕК повернув світло 58 тис. сімей, які залишилися без електропостачання через обстріли

Фахівці відновлюють мережі, щойно дістають дозвіл від військових і рятувальників
Фото: ДТЕК Київські регіональні електромережі / Facebook

За минулий тиждень енергетики ДТЕК повернули світло 58 тис. сімей у 48 населених пунктах Донецької, Дніпропетровської й Одеської областей. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

"Із 7-го до 13 серпня енергетики ДТЕК повернули світло 58 тис. родин у 48 населених пунктах Донецької, Дніпропетровської й Одеської областей, що лишилися без електропостачання через ворожі обстріли. Спеціалісти операторів систем розподілу "ДТЕК Мережі" відновлюють мережі, зруйновані ворогом, щойно отримують дозвіл від ЗСУ та ДСНС", – ідеться в повідомленні.

У Донецькій області енергетикам ДТЕК вдалося повернути світло 49 тис. сімей, у Дніпропетровській – 7 тис., в Одеській області електропостачання відновили для 2 тис. сімей.

"Першочергова задача наших фахівців – максимально, наскільки це можливо в умовах підвищених ризиків, забезпечувати світлом українців. З початку повномасштабної війни ми повернули світло вже 8,5 млн родин Київщини, Дніпропетровщини, Одещини, Донеччини й міста Київ. У деяких населених пунктах, наближених до зони бойових дій, ми повертали світло вже десятки разів", – зазначив генеральний директор "ДТЕК Мережі" Олександр Фоменко.

Контекст:

У липні ремонтні бригади ДТЕК повернули світло для 298 тис. сімей, які залишилися без електропостачання через російські обстріли в Донецькій, Дніпропетровській, Одеській і Київській областях, повідомляла компанія на своєму сайті.