"Ефективно зарекомендували себе". Міноборони України взяло на озброєння для ЗСУ три модифікації танків Leopard

Танки Leopard модифікацій 2А6, 2А5 та 1А5 призначені для прориву укріплених позицій противника, зазначили в Міноборони України
Фото: Міністерство оборони України / Facebook (ілюстративне)

Міністр оборони України Рустем Умєров підписав наказ про взяття на озброєння Збройних сил трьох модифікацій німецьких танків Leopard. Про це повідомив пресцентр Міноборони України у Facebook.

Зазначають, що оборонне відомство взяло на озброєння для ЗСУ танки Leopard 2А6, Leopard 2А5 і Leopard 1А5.

Україна одержала ці модифікації танків від західних партнерів у межах військової допомоги.

"Вони ефективно зарекомендували себе в боях. Тим, що міністерство приймає ці танки на озброєння, ми декларуємо на довгострокову перспективу намір мати сучасну та високотехнологічну зброю", – ідеться в повідомленні.

Як зазначили в Міноборони України, танки Leopard модифікацій 2А6, 2А5 та 1А5 призначені для прориву укріплених позицій противника, знищення вогневих точок, техніки й живої сили ворога, а також швидкої організації оборонних рубежів.

Контекст:

За інформацією міністра оборони США Ллойда Остіна, загалом дев'ять країн нададуть Україні понад 150 танків Leopard різних модифікацій. Частина з них уже прибула до України.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю The Washington Post, опублікованому 30 червня, заявляв, що російським окупантам вдалося знищити деякі танки Leopard німецького виробництва, які Україна отримала від західних союзників.

Пошкоджені в Україні танки Leopard ремонтують, зокрема, в Польщі.