Генштаб ЗСУ: Окупанти мобілізують рятувальників у Луганській області

В Алчевську окупанти підготували мобілізаційні списки, зокрема і співробітників так званого МНС, зазначили в Генштабі ЗСУ

Фото: lug-info.com (ілюстративне)
Російські загарбники продовжують мобілізаційні заходи на тимчасово окупованій території Луганської області.

Про це 20 січня проінформував Генштаб ЗСУ у Facebook.

"В окупаційній адміністрації Алчевська підготовлено чергові списки для поповнення втрат у живій силі російських загарбників, зокрема і за рахунок співробітників так званого МНС", – ідеться в повідомленні.

Чергова хвиля мобілізації в Алчевську розпочалася 9 січня, зазначали українські військові.

За даними Генштабу станом на 20 січня, ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення РФ знищили приблизно 119 300 російських окупантів.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія фактично проводить мобілізацію на окупованих територіях України, повідомляв речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник 3 листопада 2022 року. За його словами, росіяни влаштовують облави на чоловіків призовного віку, їх насильно доправляють у військкомати.

За даними Генштабу ЗСУ, окупанти ходять по домівках у пошуках чоловіків. В окремих районах тимчасово окупованої території Луганської області фіксують випадки вимагання грошей за можливість уникнути мобілізації.

Через брак живої сили окупанти мобілізують у Донецькій області людей з інвалідністю, а в тимчасово захопленому Севастополі у військкомати викликають IT-фахівців і фінансистів, поінформували в Генштабі ЗСУ.