Глава міноборони Данії анонсував передавання Україні САУ CAESAR і танків Leopard

Пульсен зазначив, що Україні можуть передати 100 танків Leopard 1
Фото: ЕРА
10 квітня в.о. міністра оборони Данії Трольс Лунд Пульсен на спільному брифінгу в Одесі з міністром оборони України Олексієм Резніковим відповів на запитання щодо надання Україні західної зброї. Трансляцію вів Ukraine Media Center Odesa.

"Щодо систем [французьких 155-мм самохідних артилерійських установок, САУ] CAESAR, я сподіваюся, що буде можливість передати їх в Україну наступного місяця. Зараз вони розташовані на тренувальних полігонах у Данії. [...] Щодо танків Leopard 1 і Leopard 2, я можу сказати, що Данія вже підписала угоду з Німеччиною (десь приблизно два місяці тому)", – сказав Пульсен.

За його словами, постачання танків в Україну можуть розпочати "до літа".

"Сподіваюся, заглядаючи на пів року наперед, можна буде передати приблизно 100 танків Leopard 1. Я б сказав, що це було б значною річчю для української армії у боротьбі за свободу. [...] Ми можемо обговорювати передавання танків Leopard 2. У Данії ми маємо не так багато танків Leopard 2", – пояснив Пульсен.

Коментуючи заяву данського міністра, Резніков зазначив, що "найближчим часом" українці почують, як танки Leopard "гарчать із данським акцентом".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Західні партнери погодилися надати Україні сучасні танки для захисту від російської агресії. За інформацією глави Пентагону Ллойда Остіна, дев'ять країн передадуть Україні понад 150 танків Leopard різних модифікацій. Частина з них уже прибула в Україну. Зокрема, танки Україні передали Німеччина та Польща.

Окрім Leopard, Україна отримала танки Challenger 2 від Великобританії. Також планують постачання 31 танка Abrams від США.