Голова Сумської ОВА про російських окупантів: Вони сцикливі

Окупанти розбігалися, коли в них підбивали один-два танки, каже Живицький
Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр / Facebook
Російські окупанти, які вторгалися до Сумської області, були "сцикливі", заявив голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький в інтерв'ю "Українській правді", опублікованому 16 квітня.

"Ми зрозуміли, що вони такі сцикливі. Коли у великій колоні на 300, 500, 1000 одиниць техніки підбивали один-два танки, вони розбігалися врозсип! А тоді вже тероборона, місцеві з мисливською зброєю їх просто відстрілювали, зупиняли, забирали техніку, брали в полон", – розповів він.

Ідеться про це під час обговорення питання про реакцію центральної влади на березневе відеозвернення Живицького з вимогою відреагувати на заходження в регіон понад 10 тис. одиниць техніки окупантів. "Я вимагаю забезпечити Сумську область ударами Bayraktar, забезпечити роботу по наземних цілях ворога високоточною зброєю, ракетами. Я вимагаю авіації, яка не дасть сьогодні стерти з лиця землі мою рідну Сумщину", – писав він тоді.

"Буквально на наступний день після звернення до нас підтягнулася артилерія, почали працювати Bayraktar, із нами почали активно комунікувати з Генштабу ЗСУ, Міноборони, Офісу президента. Тоді ми разом з усіма, хто передавав координати, інформацію про рух колон – де скільки одиниць, стоять чи їдуть, – почали атакувати як артилерією, так і з повітря. Ми володіли 100% інформації. Це було дуже ефективно", – пояснив Живицький.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія масштабно вторглася до України 24 лютого – з півдня, півночі та сходу. За словами Живицького, у Сумській області на початку вторгнення була лише територіальна оборона, Збройних сил України в регіоні майже не було.

Про звільнення Сумської області від російських окупантів голова облдержадміністрації оголосив 8 квітня.