Голова комітету начальників штабів армії США заявив, що українські військові використовують артилерію професійніше, ніж росіяни

Міллі: Росіяни, застосовуючи артилерію, просто влаштовують масові пожежі, не обов'язково досягаючи військового ефекту
Фото: EPA
Українські військові застосовують артилерію набагато професійніше, ніж російські. На цьому наголосив голова Об'єднаного комітету начальників штабів армії США Марк Міллі на брифінгу після третьої зустрічі контактної групи з питань оборони України у Брюсселі 15 червня. Текстову версію опублікувала пресслужба Пентагону.

Він зазначив, що російські війська за чисельністю артилерії перевершують українські.

"Але війна – це не просто гра чисел. Це те, як ви їх використовуєте. Росіяни використовують артилерію по українських позиціях, а також по цивільному населенню та міських районах. Приблизно 20 тис. мирних жителів України, за публічними підрахунками, було вбито. 7 млн внутрішньо переміщених українців, 6 млн біженців. Так що росіяни просто влаштовують масові пожежі, не обов'язково досягаючи військового ефекту, скажімо так. Українці, з іншого боку, використовують набагато досконаліші артилерійські прийоми, і вони непогано діють проти росіян", – сказав Міллі.

За його словами, російські війська втратили, "імовірно, десь від 20 до 30% своєї бронетехніки".

"Це важливо. Це величезні цифри. Отже, українці ведуть дуже ефективний бій тактично і вогнем, і маневром. І це важливо", – сказав він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого.

За даними Генштабу Збройних сил України, втрати військ РФ станом на 16 червня такі: приблизно 32 950 військових, а також 1449 танків, 3545 бойових броньованих машин, 233 РСЗВ, 213 літаків, 179 вертольотів, 13 кораблів, включно з флагманом Чорноморського флоту РФ ракетним крейсером "Москва", 2494 одиниці автомобільної техніки та автоцистерн, а також інше.