Голтвенко: Металургійні заводи будуть відбудовані за гроші ворога, щойно ми звільнимо Маріуполь

Над заводом і далі майорить прапор України
Фото: mrpl.city
Металургійний комбінат "Азовсталь", який уже став символом стійкості України у війні проти Росії, обов'язково буде відбудовано, і за його відновлення заплатить Росія. Про це заявив директор із персоналу комбінату Іван Голтвенко, пише "Сьогодні".

"Підприємства будуть відновлені за гроші ворога. А технології на сьогоднішній день досягли такого рівня, що відбудувати комбінат можна буде дуже швидко. Тим більше, що вся документація переведена в електронний формат, і виконувати реконструкцію значно легше", – заявив він.

За словами керівника, зараз ситуація на "Азовсталі" вкрай важка, оскільки тільки за минулу добу противник завдав понад 36 авіаударів, але над заводом і далі майорить прапор України. Голтвенко переконаний, що зараз головне завдання усієї світової спільноти – допомогти з евакуацією українських бійців, які виконали свій обов'язок "уже не на 100%, а на 300".

"Стосовно двох металургійних підприємств у Маріуполі зараз створено робочі групи, які проводять оцінку, ця робота ведеться на постійній основі, тому що обстріли не припиняються. Ми складаємо оцінку, виходячи із супутникових знімків та вартості відновлення. І коли повернемо Маріуполь, заводи будуть відбудовані", – підсумував він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Компанія "Метінвест" Ріната Ахметова має намір подати до суду на РФ із вимогою відшкодувати збитки від руйнування своїх заводів "Азовсталь" та ММК імені Ілліча. Капіталізація підприємств до війни становила понад $10 млрд.

Ахметов заявив, що пишається тим фактом, що "Азовсталь" стала символом стійкості України, і наголосив: заводи в Маріуполі за жодних умов не почнуть працювати під російською окупацією.