"Готувала проникнення російської ДРГ". Суд ув'язнив жительку Миколаєва на 15 років за держзраду

Суд визнав жительку Миколаєва винною за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, вона перебуває під вартою, наголосили в ОГПУ

Фото: Офіс Генерального прокурора / Facebook
За матеріалами Служби безпеки України, до 15 років ув'язнення засудили жительку Миколаєва, яка "готувала проникнення російської диверсійно-розвідувальної групи" в місто.

Про це 31 жовтня повідомили у Facebook пресцентри СБУ та Офісу генпрокурора (ОГПУ).

Зазначають, що агентку спецслужб РФ затримали у травні під час спецоперації української контррозвідки.

"Встановлено, що для виконання завдання агресора вона спостерігала за місцями дислокації сил оборони, у тому числі блокпостів та укріпрайонів міста. Таким чином вона готувала маршрути для прихованого "прориву" російських диверсантів на підконтрольну українській владі територію регіону, – ідеться в повідомленні. – Також зловмисниця підшукала квартиру, яку учасники ворожої групи мали використовувати як свою конспіративну базу для планування і підготовки подальших диверсій".

У спецслужбі розповіли, що "зв'язковим" був знайомий жінки у тимчасово окупованому Херсоні.

"Саме через нього спецслужби РФ вийшли на зрадницю і запропонували їй конфіденційне співробітництво. Під час обшуків за місцем проживання російського агента правоохоронці виявили мобільний телефон і комп’ютерну техніку, які вона використовувала для комунікації з ворогом", – зазначають у повідомленні.

Суд визнав жительку Миколаєва винною за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), вона перебуває під вартою, наголосили в ОГПУ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)