"Готувалися допомогти ворогу". СБУ затримала в Чернігівській області трьох людей зі зброєю російських спецпризначенців

У затриманих виявили гвинтівки та бойові гранати
Фото: Служба безпеки України / Telegram
СБУ затримала в Чернігівській області трьох чоловіків, у яких виявили зброю виробництва РФ – їх підозрюють у причетності до кримінальних кіл та роботи на російські спецслужби. Про це повідомив пресцентр СБУ у Telegram.

"СБУ нейтралізувала злочинний осередок на Чернігівщині, який готувався допомогти ворогу в разі повторного вторгнення. До складу угруповання входило троє представників кримінальних кіл, яких російські спецслужби залучили до підривної діяльності", – ідеться в повідомленні.

У СБУ заявляють, що під час обшуку в будинках та гаражах у чоловіків виявлено "зброю та обладнання російського спецназу".

Серед вилученого – снайперські гвинтівки безшумної стрільби "Винторез", реактивна протитанкова граната РПГ-18 "Муха" та автомати безшумної стрільби "Вал". Усі зразки озброєння ідентифікували як вироблені у РФ.

Також у затриманих виявили снайперську гвинтівку Драгунова з глушником, бойові осколкові гранати, набої до стрілецької зброї, оптичні приціли та прилади нічного бачення.

Правоохоронці клопотатимуть про обрання затриманим запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Частину Чернігівської області було окуповано після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого. На початку квітня північні регіони України звільнили від російських окупантів, але військові РФ і далі обстрілюють Чернігівську область із російської території.