Гройсман про блокаду: Нам потрібно розмежувати боротьбу з контрабандою та боротьбу з українським народом

Гройсман підкреслив, що в питанні блокади на Донбасі мова йде про національну безпеку
Фото: Урядовий портал / Facebook

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв, що Кабінет Міністрів забезпечить енергетичну безпеку країни.

Деякі українці хочуть зірвати опалювальний сезон і спричинити віялові відключення електроенергії в країні – це неприпустимо, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду, повідомляє кореспондент "ГОРДОН".

"Я згоден з тим, що треба зупинити будь-які переміщення товарів, контрабанди не тільки через "Укрзалізницю", але й іншим транспортом – автомобільним – через лінію розмежування", – зазначив він.

Гройсман підкреслив, що в питанні блокади на Донбасі мова йде про національну безпеку. Він зазначив, що люди повинні отримати "нормальні тепло та електроенергію".

"Саме зараз власними руками українці – деякі українці – хочуть зірвати опалювальний сезон, спричинити віялові відключення електроенергії в нашій країні. Це неприпустимо, тому нам треба розмежувати боротьбу з контрабандою та боротьбу з українським народом", – заявив Гройсман.

Прем'єр зазначив, що від цього залежить українська металургія, у якій працює 300 тис. чоловік.

Він пообіцяв, що Кабінет Міністрів забезпечить енергетичну безпеку країни.

Учора національна компанія "Укренерго" запропонувала запровадити надзвичайний стан в енергетичній сфері.

Дефіцит вугілля на теплостанціях виник через початок товарної блокади окупованих районів сходу України ветеранами АТО з добровольчих підрозділів, які вимагають звільнення заручників.

Блокада поширюється і на постачання антрациту з територій, які контролюють проросійські терористи.

До 26 січня були заблоковані дві залізничні гілки в Луганській області.

2 лютого учасники блокади перекрили залізничний переїзд біля Бахмута Донецької області.

6 лютого у поліції заявили, що поблизу міста Часового Яру Донецької області люди в балаклавах намагалися перекрити дорогу і перешкоджали роботі правоохоронців на трасі Бахмут – Костянтинівка.

10 лютого учасники блокади перекрили трасу Ясинувата – Констянтинівка, де почалися інженерні роботи та облаштування місцевості.