Херсонські колаборанти почали вивозити сім'ї у Крим – облрада

Із Херсона почали виїжджати колаборанти
Фото: wikipedia.org
У Херсонській області колаборанти починають перевозити свої сім'ї до тимчасово окупованого Криму. Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський у Facebook 6 жовтня.

"Деякі з колаборантів Херсонщини вже перевезли свої сім'ї до Криму. При цьому продовжують публічно транслювати – "усе добре, паніки немає!" – написав він.

Соболевський попередив, що скоро буде ще менше "умов для паніки".

"Ваш час майже минув", – заявив він.

Контекст:

Наприкінці серпня – на початку вересня українські військовослужбовці розпочали контрнаступ. За даними Міноборони України, у Харківській області ЗСУ із 6-го до 14 вересня звільнили приблизно 8,5 тис. км&³2; території й майже 150 тис. українців. Зеленський повідомив 23 вересня, що на сході України звільнили приблизно 9 тис. км&³2; території.

На півдні України з початку активного просування ЗСУ звільнили 13 населених пунктів і посунули лінію фронту, повідомило 12 вересня оперативне командування "Південь". 4 жовтня командування поінформувало про звільнення ще восьми населених пунктів у Херсонській області. Зеленський сказав, що це "далеко не повний перелік".

5 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що протягом останньої доби в Херсонській області звільнили від російських окупантів ще три населені пункти.