"Із завдання не повертаються". Гайдай розповів про знищення українськими військовими російських диверсантів

Гайдай зазначив, що в Луганській області є партизани
Фото: Сергій Гайдай / Луганська ОДА / Telegram

На Донбасі російські окупанти скеровують у бік українських військових диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ), які Збройні сили України знищують. Про це 16 липня повідомив у Telegram голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Наші захисники відбили намагання рашистів "перерізати" трасу Лисичанськ [Луганської області] – Бахмут [Донецької області]. Орки хотіли захопити "дорогу життя", щоб після перегрупування почати штурмувати Бахмут. Для пошуку слабких місць у нашій обороні окупанти відправляють ДРГ, які із завдання не повертаються. Так, як і ворожі склади у глибокому тилу, диверсанти постійно знищуються нашими військами", – написав він.

Голова обладміністрації зазначив, що "партизани теж працюють".

"Гинуть [окупанти] щодня. Луганщина таки стала пеклом для росіян: майже п'ять місяців орки не можуть подужати областьБілогорівка та Верхньокам'янка продовжують тримати оборону", – наголосив Гайдай.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня ЗСУ вигнали окупантів із північних областей України, із середини квітня загарбники зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ, Збройні сили України покинули 3 липня.

Донецьку область ЗСУ контролюють на 45%, говорив голова обладміністрації Павло Кириленко 2 липня.