Синєгубов: Щойно окупанти відчують слабкість в обороні Харкова, вони можуть спробувати взяти місто штурмом

Синєгубов зазначив, що спроб прорватися до Харкова у російських військовослужбовців наразі немає
Фото: Олег Синєгубов / Facebook
Українські військовослужбовці не послаблюють оборону Харкова, тому що не відкидають, що окупанти намагатимуться штурмувати місто. Про це в інтерв'ю "Українській правді" 21 квітня повідомив голова ОДА Олег Синєгубов.

"Ми не в рожевих окулярах і розуміємо, що якщо тільки послабимо оборону міста Харкова, ворог може цим скористатися. Тому ми тримаємо оборону повністю. Не знімаємо її по сумському напрямку, по дергачівському напрямку, тобто це північно-західний, північно-східний, східний напрямок. Наша оборона тримає там свої позиції. Ворог постійно перевіряє нашу оборону вогнем", – наголосив він.

Синєгубов додав, що спроб прорватися у російських військовослужбовців наразі немає. За його словами, росіяни мають завдання утримати населений пункт Липці за 20 км від Харкова.

Завдання українських військ – звільняти ці території, бо з Липецького району вони завдають ударів по Харкову. Як зазначає Синєгубов, "Гради", артилерія, реактивні системи залпового вогню працюють саме із цього населеного пункту, бо кілометраж дає змогу їм обстрілювати будь-яку точку Харкова.

"Ну, і звичайно, ми добре усвідомлюємо, що, як тільки вони відчують якусь слабкість щодо оборони Харкова, вони можуть спробувати брати місто штурмом. Тому нам украй важливо тримати всі кільця, всі оборонні позиції в належному стані", – наголосив він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Харків та область окупанти обстрілюють із перших днів масштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого.

За інформацією начальника слідчого управління Нацполіції регіону Сергія Болвінова станом на 18.00 19 квітня, у Харківській області окупанти вбили 560 мирних жителів, зокрема 26 дітей.